Afrika Uluslar Kupası Tarihinde İlkler KBÜ’de Yaşandı
Karabük Üniversitesi’nde Senegal ve Mısır’ın final mücadelesi  büyük bir heyecanla takip edildi. Üniversitenin 15 Temmuz Şehitleri Konferans Salonu’nda pandemi sonrasında futbola yönelik ilk etkinlikte canlı olarak yayımlanan maçı Karabük Üniversitesi Rektörü, Senegalli ve Mısırlı öğrencilerle birlikte izledi. Senegal’den belgesel çekimi için gelen Senegal devlet kanalı RTS’nin çekim ekibi ile Dakar Yunus Emre Enstitüsü temsilcileri de final heyecanına ortak oldu.

Salonu dolduran öğrenciler maç önünde şarkılarla ve tezahüratlarla ülkelerinin takımlarına destek verdiler. Büyük bir heyecana sahne olan final maçında Senegal penaltı atışları sonucunda Mısır’ı yenerek futbol tarihinde ilk kez Afrika Uluslar Kupası şampiyonu oldu.

Maçın tamamlanmasıyla Karabük Üniversitesinin Senegalli öğrencileri büyük bir mutluluk yaşadı. Öğrencilerin kimisi danslar ve şarkılar eşliğinde eğlenirken, bazıları ise mutluluktan göz yaşlarına hakim olamadı.

Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Refik Polat, maçın ardından öğrencileri tebrik ederek  ”Çok keyifli bir akşamdı. Kardeşlik kazandı” diyerek günün anısına iki ülkenin öğrencileriyle fotoğraf çektirdi.

Karabük Üniversitesi, Türkiye’de en fazla uluslararası öğrenciye sahip ilk 3 üniversiteden biri konumunda bul1644255668

0 Yorum
sonsoz 07 02 2022 tarihinde ekledi.
İsminiz:
E-Posta: (Opsiyonel)
Sembol: smilewinkwassattonguelaughingsadangrycrying

| Beni Unut
Content Management Powered by CuteNews